בעיית גדילה אצל פעוטה בת שנתיים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

09/12/2016 | 21:22 | מאת: מיכל

שלום, בתי נולדה קטנה מאוד לגיל ההריון (שבוע 39 ומשקל 2,300 מתחת לאחוזון 1, הגובה היה באחוזון 20). בהמשך שברה עקומות כלפי מעלה עד שסביב גיל 9 חודשים היו מספר חודשים שכמעט לא גבהה (המשיכה לעלות במשקל). כיום גובהה 78 ס"מ. בבדיקת דם לפני מספר חודשים נמצאו תוצאות תקינות. האם יש טעם לעשות עוד בירורים כרגע? או שלחכות עם זה כי במילא אי אפשר עדיין לטפל בהורמון גדילה? מה היית מייעץ לבדוק?

שאלה: בבדיקת דם לפני מספר חודשים נמצאו תוצאות תקינות. האם יש טעם לעשות עוד בירורים כרגע? תשובה: אני צריך לנחש אילו בדיקות עברה והן תקינות? על סמך אי מתן אינפורמציה על בדיקות שעברה, להציע עוד בדיקות? ממש לא הגיוני. אם הייתי משכנע שהברור עד היום (בדיקה גופנית והבדיקות שאני נוהג לקחת) תקין מכל הבחינות ויש ירידה באחוזון הגובה,הייתי שוקל לבדוק הורמון גדילה באשפוז יום. אם חסר הורמון גדילה מתחילים טיפול אפילו בגיל שבוע. חשוב לדעת אם נבדקו מי שפיר בהריון ואם ידעו שתוולד תינוקת נקבה. אם לא אני מפנה לבדיקת כרומוזומים בגנטיקה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים