עובי רירית רחם לילדה בת 10

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

04/12/2016 | 15:40 | מאת: לימור

ילדתי בת 10. אנחנו במעקב אצל אנדוקרניולוגית ילדים. לאחר בדיקת אולטראסונד בה רירית רחם הייתה 3.3, שחלות בגודל מקסימלי של 2 ס"מ עם זקיקים עד 6 ס"מ. נאמר לנו יש שיש התקדמות בהתפתחות החזה, ושילדתי צפויה לקבל מחזור בקרוב ועלינו להתחיל בזריקות. גיל עצמות מלפני חצי שנה: לפי פירוש רנטגן- 11 שנים לפי הרופאה -10שנים. פרופיל הורמונלי תקין. הייתה לפני שנה האצה במשקל( בין גיל 8.5 ל 9.5 ) עלתה 10קילו. לא הייתה האצה בגובה. כל שנה גובהת כ -5, 6 ס"מ. אנחנו ההורים: גובה אם-1.73, אב-1.80. גובה ילדה היום-1.46, משקל 56.השאלה היא, האם יתכן לקבל מחזור בלי שתהיה האצה בגובה? החזה התחיל להתפתח לפני כשנה. האם זה יכול להיות שקצת אחרי שנה של התפתחות חזה יכולים לקבל מחזור. והאם דיקור סיני ( הילדה קיבלה דיקור סיני בגלל נשירת שיער כרונית) יכל לעורר את התפתחות המינית? תודה .

קידום התבגרות נקבע לפי התקדמות גודל החזה. עובי רירית רחם אינו מדע מדוייק, אבל מעיד על התקדמות ההתבגרות. אין בעולם שיטה לחישוב בעזרתה יודעים מתי יגיע מחזור. לחרופאה המכירה אותה יש השערה בנות המתבגרות מהר, מחזור מופיע כ20 חודשים מתחילת התחלת הנצת החזה לא לכל הבנות יש האצת גדילה בהתבגרות. תיתצכן האצה של חצי סמ בלבד לרופאה המטפלת בך יש יותר מידע על אופן הגדילה וההתבגרות של בתך באתר ניתן לתת הסברים תאורטיים אבל אי אפשר לבדוק את הילדה שלך ולקבל את כל המידע. כדי לקבל חוות דעת נוספת יש לפנות עם הילדה ועם כל המידע שיש בתיק הרפואי

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים