גביהה באביב בלבד - מה הסיבה?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

04/10/2016 | 09:44 | מאת: סמי

בני בן ה 11 נמצא באחוזון 50 בגובה למרות שהוריו ואחיו נמצאים באחוזון 95. אני עוקב אחר גובהו מידי 3 חודשים כבר 5 שנים וגיליתי שהוא באופן קבוע גובה בכ 3 סנטימטר בחודשים אפריל-יולי, ואילו בשאר 9 חודשי השנה הוא גובה בכסנטינטר בלבד. מה הגורם לגביהה באביב בלבד?

לא ראיתי אף פעם הבדלים כאלה יש הבדלים בגדילה בעונות השנה, אך אינני מכיר הבדלים כאלה, אלא הרבה יותר קטנים כדאי שמעקב הגדילה יעשה במקום בו יש מד גובה תקני ומדוייק חשוב לבחון את העליה במשקל במקביל

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים