נעליים במידה 45 ועצירת צמיחה לגובה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

13/09/2016 | 08:16 | מאת: גלית

שלום בני בן 18 וחצי. כבר חייל בצה"ל. בילדות היה שמנמן וצמח למידת נעליים 45 אבל הגובה נעצר ב1.75, משקל 70 ק"ג. גובה האב: 1.86 גובה האם: 1.64. יש לו בעיות אורטופדיות ידועות שגורמות לכאבים בכפות הרגליים ובברכיים ותהיתי האם יש קשר בין עצירת הצמיחה לכאבים האלה. לקח בילדות ריטלין וריספרדל האם לדעתך יש מקום לערוך בירור כלשהו? האם בגילו יש בכלל מה לעשות? אם כן, אשמח לדעת האם זה אפשרי במסגרת הצבא או לאן ניתן לגשת באופן פרטי

בגיל זה קרוב לוודאי שגמר להתבגר ולגדול. רופא משפחה יכול לראות בקלות אם הוא סיים התבגרותו ואם יש לו בעיה נוספת. אינני יכול לנחש לכאבים בברכיים ובכפות רגליים המומחה הוא אורטופד- יש אורטופדים בצבא. פחות סביר שהכאבים קשורים לגדילה שהסתיימה כבר מזמן

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים