התפתחות מינית אצל ילדה בת 11

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

08/08/2016 | 08:49 | מאת: עדיה

ביתי בת 11, החזה שלה עדיין לא התחיל להתפתח בכלל אולם החל מעט שיעור בפות. האם זה בסדר? האם החזה לא אמור להתחיל להתפתח לפני השיעור? האם הסדר של ההתפתחות משנה? האם כשנתיים עד שלוש מרגע התפתחות החזה בנות מקבלות מחזור או שבמקרה שלה זה שנתיים - שלוש מרגע התחלת השיעור המיני? תודה

סימן ראשון של התבגרות בבנות הוא צמיחת שדיים. אין שום קשר לשעור. שעור אינו התבגרות תחילת התבגרות בבנות היא בין גיל 8 ל12.5 סימן ראשון העלית הפרשת הורמונים מבלוטת יותרת הכיליה הוא שעור מיני אין קשר בין שתי התופעות יתכן ששעור יופיע קודם ויתכן שצמיחת שדיים תופיע קודם תחילת הופעת שעור מיני בבנות היא בין גיל 8 ל 12.5

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים