הזרקת gh- מתי להזריק

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

06/06/2016 | 20:16 | מאת: סיגלית

אנחנו מתחילים בשעה טובה הזרקת הורמון גדילה עקב חסר מלא. אני מבינה שצריך לתת אותו ממש לפני השינה. רציתי לשאול האם אפשר להזריק כשהילד ישן כבר? הרי ההיפופיזה שלו לא מפרישה הורמון, אז מה זה משנה אם ההזרקה היא לפני או אחרי השינה? בנוסף, לבני לוקח זמן רב להרדם ואני חוששת שמתן ההורמון לפני השינה רק יעורר אותו יותר ושוב לא אשיג את המטרה של הירדמות תוך 20 דקות ממתן ההורמון. איך לעשות את זה נכון והכי אפקטיבי?

קימות כמה אמונות לא מוכחות בקשר להורמון גדילה 1) הירדמות תוך 20 דקות מהזריקה, אין לה כל הוכחה 2) מתן לפני השינה הוא אמונה לא מוכחת. מקורה של האמונה היא שאנו רוצים לחקות את הטבע כי הפולסים של הורמון גדילה בלילה יותר גבוהים ויש 9-11 פולסים ביממה א) טיפול בהורמון גדילה אינו מחכה את הטבע כי אנו נותנים בזריקה פולס ענק שנעלם אחרי כ 10 שעות ועל כן הטיפול אינו מחקה דבר ב) לאמשנה אם את נותנת את הזריקה לפני השינה או תוך שנתו היעילות שווה. ניתן למרוח את העור במשחת אמלה לפני השינה ושעה יותר מאוחר כשהילד ישן להזריק לו אני לפעמים מטפל כך אפילו עד גיל 7 ג) בשנות ה 90 חילקתי את המטופלים ל 3 קבוצות: מוזרקים בבוקר, מוזרקים בצהרים ומוזרקים לפני השינה. לא היה הבדל בגדילה בין 3 הקבוצות-מחקר זה התפרסם אבל כדי לא לריב עם כל העולם אני ממליץ לתת טיפול לפני השינה או בשינה

02/06/2019 | 15:19 | מאת: מיכל

שלום, אשמח לקרוא על המחקר שציינת כאן, איפה מוצאים אותו. תודה!

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים