ילד נמוך

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

10/12/2001 | 09:19 | מאת: רונית

יש לי ילד מקסים בן 3 ו 7 חודשים שמאד מאד נמוך (נמצא בעקומה הכי תחתונה -קצת יותר מ 80 ס"מ) , ילדים בגיל שנתיים כבר מגיעים לגובה שלו ועוברים אותו. גם אני וגם אבא שלו נמוכים. אבא - 1.60 ואני 1.58 . כשהיה קטן ראינו שגיל העצמות שלו קטן מגילו והתחלנו לעשות לו מעכב גדילה. הרופא אומר שהוא גדל בקצב איטי והוא לא רואה בעיה בהורמון הגדילה. ברצוני לדעת האם ניתן לתת את ההורמון בכל מיקרה או האם ניתן לעשות משהן בנידון. קראתי שאם נותנים את ההורמון יש שיפור של ס"מ בשנה. עד היום ילדים לא היו מתייחסים לזה אבל היום כבר מתחילים להגיד לו שהוא קטן וזה מתסכל אותו.

10/12/2001 | 21:12 | מאת: פרופ' צבי צדיק, אנדוקרינולוג

1. גובה 80 סמ בגיל 3 ו-7 חודשים הוא נמוך ביותר 2. האם נבדק הורמון גדילה? או הורמונים אחרים? 3. האם נולד קטן לגיל ההריון? 4. הגובה שלכם אינו הסבר לממדים אלה 5 . בקשר הסברים על גדילה והורמון גדילה קראו באתר www.gdila.co.il בחלק מאמרים תוך שבוע יופיע שם פרק על טיפול בהורמון גדילה בילדים ללא חוסר בהורמון גדילה

11/12/2001 | 09:42 | מאת: רונית

קודם כל מצטערת על הטעות אבל מדדתי את הילד והוא בגובה של 89 ס"מ ולא 80. הרופא אמר לי שהוא בדק הורמון גדילה והוא תקין, אם כי אני לא יודעת איך ,וזאת לאחר שקראתי באתר שהמלצת לי וראיתי שעל מנת לבדוק הורמון גדילה יש לשתות חומר לפני הבדיקה. הבדיקה היחידה שאנחנו עשינו הייתה בדיקת דם פשוטה פעם אחת בגיל שנה בערך. איז בדיקות אתה ממליץ לי לבקש מהילד לבצע (אם תוכל לפרט את כל הבדיקות אני אודה לך כי אני מרגישה שהרופא לא עושה מספיק). תודה רבה על התשובה ועל האתר הנפלא.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים