שיער פלומתי בבית השחי ובערווה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

19/05/2015 | 20:14 | מאת: שלי

שלום רב בתי בת שמונה שנים ולאחרונה הבחנתי בפלומה מאוד בהירה ומאוד דלילה באזור הערווה ובבית השחי. מאוד קשה להבחין בכך, אבל ללא ספק זו צמיחה שלא היתה שם קודם. האם בקרוב יצמח לה שיער כהה יותר באזורים אלו? האם החלה ההתפתחות המינית שלה? צבע שיער הראש שלה אינו בהיר. בתודה, שלי

1)קיימים שני מנגנונים המופעלים בגיל ההתבגרות: א) שיעור מיני - מקורו בבלוטת יותרת הכיליה אין לו כל קש/ר להתבגרות ולהופעת מחזור ב) גדילת השחלות, הפרשת הורמון האישה-=האסטרוגן ובהמשך מחזור . זו ההתבגרות ממש ולא השעור 2) תחילת הופעת שדיים ותחילת הופעת שעור כהה לאחר גיל 8 הם תופעה נורמלית 3) אין יכולת לנבא איך יתקדמו התהליכים ומתי יופיעו. בכל מקרה לאחר גיל 8 זה בנורמה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים