התפתחות גובה ילד בן 2 ו 9 חודשים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

17/05/2015 | 16:41 | מאת: אבא

שלום, בני בן שנתיים ו 9 חודשים. אני חושד בשינוי לרעה בהתפתחות הגובה שלו. בתחילת הדרך, עוד ברחם, הוא נחשב ל"ארוך". בבדיקה בגיל 10 חודשים בטיפת חלב, הוא היה באחוזון ה 85%. במהלך הזמן, הוא ירד באחוזונים. בבדיקה האחרונה בגיל 2 ו 9 חודשים, הוא בגובה 90 ס"מ, באחוזון ה 12%. יש לציין כי הירידה אינה פתאומית, וגם בבדיקות הקודמות הוא ירד לעקומות הנמוכות יותר. אציין כי הילד אסמתי, ומקבל לעיתים די תכופות אינהלציות עם ונטולין ובודיקורט. באופן קבוע, מגיל 10 חודשים הוא מקבל טיפול מונע, משאף פליקסוטייד. מגיל שנה וחצי, הוא מקבל בנוסף סינגולייר. אודה לחוות דעתכם הכללית בעניין והאם יש צורך להיות מוטרד ולבדוק הלאה. אגב, אני בגובה 180 ס"מ, ואם הילד בגובה 168 ס"מ.

כאשר יש הפרש גדול בין אחוזון הגובה של ההורים לאחוזון הגובה של הילד וכאשר יש ירידה באחוזון הגובה, יש צורך לבצע ברור לסיבת הקומה הנמוכה וירידה באחוזון הגובה- יש לפנות לאנדוקרינולוג ילדים בהצלחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים