גדילה לילד בן 4

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

20/01/2015 | 11:04 | מאת: ענבל

שלום , בני בן 4 , לאחר בדיקה בטיפת חלב התברר לי שהוא נמצא באחוזון 6 בעקומת הגובה . גובהו 96 ש"מ בן 4 . כל השנים היה באמצע העקומה . בגיל 3 גבה 93 סמ / בגיל שנתיים 87 ס"מ / שנה וחצי 81 סמ / גיל שנה 74 ס"מ ברצוני לדעת מה אני צריכה לעשות כדי לבדוק האם זה תקין , להמתין עוד תקופה ולראות מה קורה או ללכת לבדיקה כלשהי אודה על תשובה בהקדם ענבל

העיקרון הבסיסי הוא שילד אמור לגדול על אחוזון קבוע במשקל ובגובה ואחוזון המשקל צריך להתאים לאחוזון הגובה- זו ערובה די טובה לבריאותו של הילד. אם לא קורה כך, יש לפנות לרופא ילדים לבדיקה גופנית ולברור מדוע הילד סוטה מהעקומה. אם רופא הילדים לא מצא דבר, יש לפנות לאנדוקרינולוג ילדים. מתי לפנות? ברגע שמוצאים סטיה בגרף המשקל והגובה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים