התפתחות מוקדמת אצל בנות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

17/09/2014 | 14:30 | מאת: אפרת

שלום רב, היום הבחנתי כי אצל ביתי בת ה- 7 ו- 11 השתנתה מעט צורת הפטמה (משטוחה למעט נפולה). הילדה אינה שמנה, גובה ממוצע לגילה, אוכלת יחסית בריא. ההתפתחות המינית אצלי החלה גם מוקדם יחסית, בערך בגיל 11, כאשר המחזור הופיע לראשונה בגיל 11.5. האם יש צורך ללכת לראות רופא משפחה מיד, או לעקוב ולראות האם משהו משתנה? בתודה מראש.

1) התבגרות נורמלית בבנות היא הופעת ניצן שד לפני גיל 8 שנים. כלומר כנראה שבתך החלה להתבגר מעט מוקדם 2) נא לפנות לבדיקת אנדוקרינולוג ילדים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים