בדיקת TESTOSTERONE לילד בן 11 וחצי

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

02/09/2014 | 10:33 | מאת: שירי

בבדיקה התקבל הערך 0.2 לבדיקת ה-TESTOSTERONE TSH 5.75 T4 תקין האם ערך ה-TESTOSTERONE נחשב לנמוך לגילו?

1) בדרך כלל הנורמות לטסטוסטרון, בטפסים של קופות החולים, הם נורמות של מבוגר ועל כן אצל ילד יתקבלו ערכים שמדאיגים את ההורים אך לא את הרופאים המקצועיים 2) לא בוחנים את הנורמות לפי גיל אלא לפי דרגת ההתבגרות. בנער שלא התבגר עדיין או שנמצא בתחילת ההתבגרות ערכי הטסטוסטרון נמוכים ובדרך כלל אין צורך בבדיקה זו. בנער זה אין לי שום מושג למה נבדק ומה חיפשו בילד זה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים