משקל וגובה נמוך

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

02/09/2014 | 08:07 | מאת: מיכל

שלום רב ביתי בת 7.5 גובהה 1.21 מ' ומשקל גופה 18.9 .רציתי לשאול האם הורמון גדילה באם יתברר שיש לה חוסר מטפל גם בנושא משקל ולא רק גובה. הופננו על ידי רופא המשפחה לרופא אנדוקרינולוג ,עלי לציין שאחותה מטפלת בהורמון גדילה. הגובה שלי 1.55 ובעלי 1.75 . אודה לך על תשובתך

1) גובהה נורמלי באחוזון 25 בקרוב. רק אם היא יורדת באחוזון הגובה יש בעית גדילה 2) משקלה על אחוזון 3 בקרוב. כלומר המשקל נמוך: במקרה כזה בודקים קודם כל, האם יש חוסר תזונתי, האם יש הפרעה בספיגת מזון והאם יש מחלת מעי כרונית

03/09/2014 | 16:21 | מאת: מיכל

תודה רבה על תשובתך המהירה. רציתי לשאול האם רופא האנדוקרינולג אמור לשלוח אותנו לאבחון הבעיה או שזה קשור לרופא מתחום התמחות אחר. אודה לך על תשובתך.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים