שיעור אצל ילדה שמטופלת בדקפפטיל

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

22/01/2012 | 20:21 | מאת: דנה

בתי בת שבע וארבעה חודשים,מטופלת בדקפפטיל מזה 5 חודשים. למרות הטיפול ממשיכות לצמוח שערות. האם יש מינונים שונים? היתכן שהטיפול אינו משפיע? תודה

דקאפפטיל מעכב את הורמוני ההיפופיזה הפועלים על השחלות ליצר את ההורמון הנשי אסטרוגן ובהשפעת האסטרוגן גדלות השדיים. את התהליך הזה מדכא הדקאפפטיל. שעור מיני נובע מהורמונים הקשורים לבלוטת יותרת הכיליה. אין להם כל קשר ליצור אסטרוגן. דקאפפטיל אינו פועל על יותרת הכיליה ולכן אין לו כל קשר ליצור שער ואין לו כל יכולת לדכא אותו. אם יצור השער מוגבאר, יש צורך לבצע בדיקות לתפקוד יותרת הכיליה.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים