הפרעת גדילה ?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

11/01/2012 | 12:39 | מאת: ח.

שלום ילד בן 26 חודשים. משקלו היום 10.5 ק"ג בלבד, גובה: 90 ס"מ. קיבל את כל החיסונים, התפתחות מוטורית ושכלית הרבה מעל הממוצע לגילו (לפי הרופאה בטיפת חלב), מדבר בצורה שוטפת. הילד ממעט באכילה מרבה בשתיה. ניסינו את כל צורות ההגשה, החיתוך הצבעוניות. הילד לוקח ביס שניים ומאבד עניין. החל מהסתיו האחרון החל לחלות בתדירות גבוהה במחלות וירליות וחום (טופל באנטיביוטיקה ). בדיקות הדם תקינות. רצינו לקבל המלצות לסט בדיקות מקיפות יותר על מנת להבין מה עם הילד? בתודה

גדילה היא מדד המראה כמה סנטימטרים הילד גדל במשך זמן מסויים. הנתונים שנתת שרובם לא קשורים לנושא, אין שום נתון על הגדילה שלו. כפי שאתה מספר יש בעיית אכילהומחלות זיהומיות מרובות. בעית אכילה פותרים בעזרת דיאטנית מומחית לנושא. בעית זיהומים חוזרים פותרים בעזרת רופא ילדים ומומחה למחלות זיהומיות-לפי הצורך.לחלק ולהציע בדיקות מבלי להכיר את קו המשקל והגובה שלך הילד ומבלי לבדוק אותו, הוא רעיון לא סביר. אם קו המשקל והגובה אינם תקינים, פנה לבדיקת אנדוקרינולוג ילדים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים