אורנית

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

28/12/2011 | 13:57 | מאת: מירי

ביתי בת 11.5 C.Pסובלת מקומה נמוכה על רקה פגות , משולבת בחינוך הרגיל אך בכיתה נמוכה . נצני התבגרות בשלבים לקראת מחזור . הומלץ לטפל בדקפפטיל לעצירת הבגרות המינית מאחר ואינה בוגרת נפשית . שאלתי האם הזריקה אינה עוצרת את המשך הגדילה או כיצד משפיעה על הגדילה . האם במקביל צריך להתחיל הזריקות גדילה?

לבת בת 10 ומעלה, עיכוב ההתבגרות גורם לכך שמגיעים לאותו גובה סופי אך בגיל מאוחר יותר. זריקות גדילה הם עניין אחר. לפני שמחליטים על טיפול בהורמון גדילה יש לבצע בדיקות שיוכיחו את הצורך

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים