עיקוב בגדילה- הבדל לא סביר בין שתי בדיקות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

07/11/2011 | 19:03 | מאת: אורית

שלום לכם בני הוא שוער כדורגל הנמצא במעקב גדילה בן 14 ו 7 חודשים גובהו 169 ס"מ, לוקח קונצרטה. גובהי 160 וגובה בעלי 186. לפני כעשרה חדשים כאשר גובהו היה 166 ס"מ נעשתה לו בדיקה של צילום שורש כף היד ונמצא אז (הוא היה בן 13ושבעה חדשים) שגיל העצמות שלו לפי הבדיקה מתאים לגיל 12.5. מאז הוא המשיך להתפתח, יש לו מעט שיער פנים בעיקר על הסנטר, שיער ערווה וכד', אך גבה עד היום -כמעט שנה רק ב-4 ס"מ. אתמול נערכה לו בדיקה נוספת והתוצאה הדהימה אותנו, הבדיקה הראתה שגיל עצמותיו כשל נער בן 17! האם הגיוני שייווצר פער כזה תוך פחות משנה? והאם לאור כל הנתונים זה אומר שהוא הפסיק לגבוה? כאמור אנו והוא מוטרדים מפני שהגובה ותחזיות הגובה הם מאוד משמעותיים אצל שוערים .תודה

07/11/2011 | 23:37 | מאת: פרופ' צבי צדיק

הסיבה הכי שכיחה היא טעות קריאה. אנדוקרינולוג צריך לבדוק מחדש את שני הצילומים

08/11/2011 | 07:58 | מאת: אורית

תודה על תשובתך. נברר זאת אצל אנדוקרינולוג. בכל מקרה היינו שמחים לדעת, במידה וגיל עצמותיו אכן 17 מה זה אומר מבחינת הצפי להמשך גדילה. כאמור הוא בן 14 וחצי...ולא נראה פיזית כ"גבר" מפותח, אלא כנער שמתחיל להתפתח...מה משמעות הקונצרטה בתהליך הגדילה?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים