שאלה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

28/10/2011 | 16:13 | מאת: דני

איזו תרופה דומה יותר לאלטרוקסין הישן - יוטירס של מרק או סינטרואיד של אבוט? עדיין לא החלפתי לבני את התרופה, אך אצטרך להחליף בקרוב. אין בכוונתי לתת את האלטרוקסין החדש. איזו תרופה עדיפה?

סינטרואיד נמצא בארץ. ההבדל בתרופה החדשה אינו בחומר הפעיל שהוא זהה בכולם אלא בחומרים הנלוים המרכיבים את הכדור נדיר במטופלים שלי שהיתה תלונה נגד הכדור החדש.

29/10/2011 | 15:00 | מאת: דני

תודה על התשובה. גם היוטירוקס של מרק וגם הסינטרואיד נמצאים בארץ. אני מבין שהציפוי הוא הבעייה. דבר הגורם לבעייה בספיגה וכנראה גם לאלרגייה.(כאבי בטן ועוד) השאלה - איזה מהכדורים יש איתו יותר נסיון, פחות תופעות לואי והוא הכי קרוב לכדור הקודם. אני יכול למשוך עוד קצת זמן עם הכדור הישן ובינתיים יהיו בשוק התחליפים בצורה קלה יותר להשגה. לא ברור לי מה עדיף יהיה לבחור

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים