נחיצות בדיקת אם רי איי

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

24/10/2011 | 11:43 | מאת: אמא

בתי בת 5.5 לפני כשנה נרשמה האטה בגדילה שלה(גובה) - וירדה מתחת לאחוזון 5 (מאחוזון10) בבדיקות של הורמון גדילה (אחת אינסולין והשניה לא זוכרת את שמה) - היתה תוצאה מאוד נמוכה. בשנה הנוכחית היא דווקא גבהה יפה (ממוצע שנתי של יותר מ6 סנטימטר) - ועומדת על אחוזון 6 כיוון שצמחה יפה השנה, החליט הרופא שלה שלא להביא לה הורמון גדילה. עם זאת מתעקש על בדיקת אם אר איי. שאלתי - האם באמת נחוצה הבדיקה? שהרי צמחה יפה ..ובכל זאת זה בהרדמה מלאה וכו.. אודה לחוות דעתך. תודה.

הסיבה לרמות נמוכות של הורמון גדילה יכולה להיות גידול במוח. על כן הרופא שלכם מבקש MRI אף אחד לא יעיז במצב כזה לבטל את הבדיקה מבלי להכיר את כל נתוני הילדה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים