האם כבר מאוחר?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

20/09/2011 | 17:42 | מאת: לילי

20/09/2011 | 17:48 | מאת: לילי

ביתי בת 12 ו4 חודשים לפני שנה וחצי ירדה ממשקלה ומהאחוזון ה 90 ירדה לאחוזון ה 20 כעת גובהה 143 ס"מ ובתקופה של שנה וחצי היא גבהה 3 ס"מ בסך הכל עפ"י רופאת התפתחות היא העלתה חזרה 4 ק"ג במשקלה וכעת נמצאת באחוזון ה 50 בצילום גיל עצמות יצא זהה לגילה שאלתי האם נעשה נזק לצמיחתה האם הנזק בלתי הפיך ואם יש מה לעשות כדי לעודד את צמיחתה לתשובתך אודה

תלוי גם במצב ההתבגרות -אין לי שום מידע על כך בלי לבדוק את הנערה אין לי יכולת לדעת יש צורך בבדיקות מעבדה, בלעדיהן לא ניתן להעריך את המצב אם את פענוח הצילום לא נתן מומחה לגדילה, אינני סומך על התשובה. האם נמצאת במעקב דיאטנית הדואגת לתזונה מאוזנת? ללא בדיקת הנערה והשלמת כל הפרטים החסרים, אינני יכול להבדיל בין התקרבות לגמר הגדילה לבין מצב בה הנערה צריכה עזרה להאצת גדילתה.

21/09/2011 | 12:18 | מאת: לילי

ביתי עשתה לפני שבוע בדיקות דם הורמונליות שיצאו תקינים כרגע מתחילה התפתחות בשדייה ואת המחזור החודשי עדיין לא קיבלה היא אכן מטופלת אצל דיאטנית האם יש עדיין מה לעשות ודרך אגב גובהי 164 ס?מ ובעלי 182 ס?מ

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים