האם לבני מגיע הורמון גדילה למרות שההורמון גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

10/09/2011 | 19:15 | מאת: סרגיי

שלו תקין, אך רמת IGFוBP3 נמוכים על רקע מחלת כבד. הילד היום בן 7 וקומתו 102ס"מ. בתודה מראש!

במחלת כבד עקב פגיעה ביצור IGF על ידי הכבד ופגיעה ביצור חלבונים חומרים אלה יורדים. אין זו התוויה לטיפול בהורמון גדילה. אם האנדוקרינולוג המטפל בכם חושב שכדאי לתת טיפול בהורמון גדילה, עליו למלא בקשה לטיפול חריג בהורמון גדילה. אם הגוף הדן בבקשה (בית חולים או קופת החולים שלך, מאשרת טיפול זה, עדיין לא נפתרה בעית המימון. קופת החולים שלך, כיוון שהיא אינה חייבת לתת לך טיפול זה, כי הוא טיפול חריג, מחליטה אם היא רוצה לסבסד את התרופה ובאיזה אחוז. יש הבדל ניכר בין קופות החולים השונות.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים