האם התפתחות מוקדמת

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

29/08/2011 | 19:48 | מאת: דנה

שלום פרופסור צדיק, בתי בת שבע ושבעה חודשיים לפני כמה ימים הבחנתי שיש לה שיער ערווה וגם מעט שערות מתחת לבית השחי. עדיין אין ניצנים של שדיים. היא מאוד גבוהה לגילה היא 1.40. בגלל גובהה עשינו לה בדיקות הורמונליות בגיל 5 והכל יצא תקין. האם שיער ערווה בגיל כזה הוא מוקדם וכדי לבדוק אותה?

29/08/2011 | 19:50 | מאת: דנה

רציתי רק להוסיף שאנחנו גם אנשים גבוהים. אני 1.73 ובעלי 1.93

הופעת שעור לפני גיל 8 שנים דורשת ברור. שעור אינו התבגרות. התבגרות היא פעילות השחלה המפרישה הורמון נשי אסטרוגן, הגורם לגדילת שדיים שעור מקורו בבלוטת יותרת הכיליה. אם השעור מופיע לפני גיל 8 מבררים האם יש פגם בפעילות הבלוטה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים