בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

24/08/2011 | 18:22 | מאת: צחי

בתנו בת 5 שבועות. בגיל 6 ימים הודיעו לנו שבדיקת TSH לא תקינה ערך 300 נבדקנו בביה"ח יצא 600. בוצע מיפוי הבלוטה ומסתבר שהיא באזור הלשון.מאז מטופלת באלקטרוסין 50 כל יום לאחר שבוע בגיל שבועים בדיקה חוזרת TSH 2.5 T-4 39 מינון ירד ל 50*4 25*3 - 275 שבועי לאחר שלושה שבועות בדיקה נוספת TSH 0 T-4 44 כלומר עדיין מינון יתר הומלץ לרדת ל25*6 1*50 שאלתנו : 1. הכיצד גם כאשר ירדנו במינון הערך T4 עלה? 2. האם יתכן שהבלוטה החלה לתפקד חלקי?? 3. יש תסמינים של יתר פעילות כגון רעידות שפתים האם תקין? קבענו ייעוץ אצלך אבל רק בסוף ספטמבר ואנחנו מודאגים מאוד תודה מראש צחי

1. השינויים ברמות ה FT4 אינם גדולים 2.. לא סביר 3. רמות FT4 צריכות להיות מעל 25 כדי לגרום לתופעות של פעילות יתר. 4. צריכים למצוא לבת את המינון המתאים לה.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים