אלטרוקסין ותופעות לואי

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

09/12/2001 | 18:00 | מאת: נעה חן

קראתי בספר ושמו: "חרדה - הטיפול האלטרנטיבי" שתרופות הכוללות בין השאר:נוגדי דיכאון, תיאופילין ותרופות לטיפול בהפרעות בלוטת התריס יכולות לגרום בין השאר לחרדה. ע"מ 46 היתכן ? אני נוטלת אלטרוקסין לאחר שעברתי טיפול יוד בבלוטת התריס ולאחרונה סבלתי מחרדה, דפיקות לב מואצות, גודש בגרון ולחץ בחזה. האם זה יתכן ? פעם ראשונה שאני רואה קישור בין אלטרוקסין לחרדה, אודה על תשובתך מראש, בברכה נעה חן.

09/12/2001 | 20:52 | מאת: שירי

אני סובלת מתת פעילות בבלוטת התריס מלידה כרגע אני בת 21 ומאז שהייתי בת יומיים אני נוטלת אלטרוקסין 100 עד 150 מל' ואני חושבת שיש בדברייך משהו כמו כן לידעתך הכללית התופעות של אי ספיקה בבלוטת התריס הן כל מה שקשור לחילוף חומרים בגוף לכן תופעותיי הן:קור,עייפות,תשישות לעיתיים דיכדוך, עצירות ,בעיות זיכרון למינהם .. אין זאת בעיה חריגה כי כרגע אני סטודנטית ולומדת כרגיל .

11/12/2001 | 20:22 | מאת: adi

שירי, אני מטופלת בסיפור עשר שנים ואין שום בעיה.ץ עדי

שתי האפשרויות קיימות: קל מאד לוודא זאת ע"י בדיקת רמת ההורמון בדם - אם הרמה תקינה, הסיבה אינה האלטרוקסין.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים