הורמונים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

23/12/2001 | 16:36 | מאת: אורית

לד"ר שלום רב, אני בחורה בת 23 ואני סובלת מבעיית שעירות יתר שמפריעה לי בעיקר איזור החזה, גם באיזור הלחיים והבטן ושאר אזורי הגוף אני סובלת. יש לציין שראיתי מקרים קשים בהרבה ממני כשהשעירות גבוהה והשערות יותר עבות. בכל זאת זה מאוד מפריע לי. שאלתי היא : האם יש קשר בין העובדה שהחזה שלי לא התפתח ונשאר קטן, לבין העובדה שאני סובלת משעירות יתר? ייתכן שכמות ההורמן הגברי גבוהה אצלי? האם יש קשר לעובדה שנמצאו אצלי פיברואדינומה וציסטה בחזה? זה גם קשור להורמונים? (אני לא נוטלת ולא נטלתי שום הורמונים או גלולות המכילות הורמונים) איזה סוג של בדיקות מקיפות עליי לעשות לפני שאני מגיעה לאנדוקרנולוג? האם טיפול של הסרת שיער בליזר (מסוג קונהיט) יעזור במידה והבעיה הורמונלית? אם ההבחנה שזאת בעיה הורמונלית תחייב אותי לקחת הורמוני טיפול, ואם כן, לכמה זמן? תודה רבה, מצטערת על ריבוי שאלותיי אורית

1. הסרת שיער ללא טיפול בבעיה היסודית אין בו תועלת הטיפול יהיה- ממושך מידי, יקר מידי ולא יעיל 2. יש קשר במצבים מסוימים לחזה קטן - יש צורך לבדוק את הסיבה לשעור היתר שיכול לנבוע מבעיה בשחלות בעיה ביותרת הכיליה או בעיה במקום אחר. הרשימה היא ארוכה ויש צורך בהתערבות של מומחה לאנדוקרינולוגיה. 3. התופעות שאת מתארת מחייבות ברור לשלול מחלה סמויה הגורמת לכך ראי מאמר ב: www.gdila.co.il

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים