חלב פרה לתינוק בן פחות משנה וגדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

08/03/2010 | 19:11 | מאת: דני

פרופ' צבי צדיק שלום. כידוע ההמלצות היום של תזונת תינוקות בכל מקור מידע אוסרות בפירוש ובתוקף על מתן חלב פרה עד גיל שנה, בגלל שהוא גורם לאנמיה וכל מיני סיבות אחרות. בהנחה שהאמא לא מסוגלת להניק, האם חלב פרה לתינוק בחודשיו הראשונים באמת כל כך נורא, האם לפורמולות החלב יש יתרון כל כך גדול עליו, האם הגדילה במשקל ובגובה פחות טובים מבפורמולות. (זאת בהנחה שאין אלרגייה לחלבון החלב - שאז גם הפורמולה לא תהיה טובה) - והאם ההפרש בגדילה (אם קיים כזה) יכול לפגוע בגובה הסופי תודה!

המינוח בשאלה, של "כידוע" ונאסר בפרוש ובתוקף"ו"בכל מקור מידע" וכד' הוא מוגזם ולא מדוייק. כשאומרים מומלץ זה לא אומר איסור בכל תוקף וכו'. לפני שנים היה נהוג לתת לתינוקות, חלב פרה הנמכר לצרכן בקרטונים או בשקיות כשהוא מהול 2/3 חלב ו 1/3 מים . זאת מכיוון שחלב ללא מהול מעמיס מרכיבים מסויימים על כליות התינוק וגורם לבעיות שונות. הבעיות קשות יותר כאשר התינוק אלרגי לחלבון חלב פרה או שיש אי סבילות לסוכר-לקטוז. ה"פורמולות" קרובות יותר בהרכב לחלב אם ולכן עדיפות על החלב הנמכר בסופר. כשנותנים משהוא פחות טוב בחלק מהילדים לא תהיה בעיה גדולה ובחלק כן. אי אפשר להתנבא מה יקרה בילד מסויים בשימוש ממושך.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים