בדיקות הורמון גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

27/03/2024 | 09:51 | מאת: שגית

שלום רב, בני בן 7.5. נמצא באחוזון 3 במשקל ובגובה מאז שנולד למעשה ללא כל שינוי (יש לציין שגם אני ובעלי איננו גבוהים). אתמול ביצע בדיקות להורמון גדילה ולהלן התוצאות: GROWTH HORMONE 30' - 2.360 mcg/L GROWTH HORMONE60' - 11.8 mcg/L GROWTH HORMONE 90' - 8.370 mcg/L GROWTH HORMONE 120' - 2.400 mcg/L אשמח לדעת את פשר התוצאות היות ושתי הבדיקות הראשונה והאחרונה מראות על חוסר ואילו השתיים האמצעיות (בדיקת 60 ו-90) מראות על הורמון גדילה מלא. תודה רבה.

הסכמה בינלאומית קובעת: תגובת הורמון גדילה בטסט נקבעת על ידי השיא הכי גבוה של הורמון גדילה בטסט. שיא מתחת ל 7.5 נגר\מל, מצביע על חוסר בהורמון גדילה אם שני טסטים השיא מתחת ל 7.5 השיא הכי גבוה אצלכם הוא 11.8. על כן-אין חוסר בהורמון גדילה

בבדיקת הורמון גדילה הורמון הגדילה הולך ועולה עד שיא מסויים ולאחר מכן יורד. חוסר בהורמון גדילה מאובחן אם השיא הכי גבוה בטסט הוא מתחת ל 7.5. כלומר אין כאן חוסר בהורמון גדילה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים