גיל השלד לילד בן 13.4 חודשים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

27/03/2024 | 04:23 | מאת: רן

הבן שלי בן 13 ו3 חודשים משחק כדור רגל / בבדיקה יצא גיל השלד - גיל העצמות שלו (: 14 שנים ו10- חודשים) מקדים : גיל השלד מקדים את הגיל הכרונולוגי. קידום בגיל השלד אופייני בדרך כלל למצבים שבהם יש עלייה בהורמוני המין הגורמים להבשלה והתבגרות של תאי הסחוס שבלוחיות הגדילה. במצב זה ,הנבדק גבוה ביחס לגילו ולהתפתחות ו ביחס לגילו הכרונולוגי.

27/03/2024 | 04:24 | מאת: רן

והוסיפה הבדיקה - ישנם מצבים, שבהם רמות הורמונים מוגברות בילדים בהשוואה לבני גילם גורמות לקידום בגיל השלד . במצב זה שבו גיל השלד מקדים את הכרונולוגי, חשוב לערוך בדיקת BAUSport נוספת בעוד כ20-24- חודשים, על מנת לוודא שהפערים אכן מצטמצמים ואין גדילה של הפער בין .הגיל הכרונולוגי לגיל השלד. אני בתור אבא רואה שהוא ממשיך לגבוה. החיזוי אומר יגיע ל 1.89 מטר . הוא אוכל ארוחת בוקר וצהריים פחמימות וארוחת ערב האם בגלל זה גובה מהר . והאם הגובה יעצר ויאיט כי הוא שחק כדור רגל ולא רוצה שיגבה יותר מדי.

27/03/2024 | 06:49 | מאת: רן

Maturion timing Band of +-1.0 year : early. Current% of fahp : 92.0%

מה שאתה כותב אינו מדוייק. רק ב %50 מהמקרים גיל העצמות =לגיל בשנים. טווח הנורמה בגיל 13 הוא +\- 1.8 שנים טווח הנורמה בגיל 14 הוא +\-2 שנים. כל זה נכון אם ההתבגרות רגילה. אם ההתבגרות מהירה או איטית המצב משתנה. רואים זאת גם לפי קצב הגדילה ולפי מרמות הורמונים הקשורים לתהליך על כן מי שלא בדק את הנער ואינו מומחה בפיזיולוגיה של ההתבגרות אינו יכול להסיק מסקנות

בדיקה חוזרת כעבור 20-24 חודשים היא מאוחרת מידי ומגיעים מאוחר מידי לתוצאה. רוב האנדוקרינולוגים, שכאשר יש תהליך מהיר מידי או איטי מידי, בודקים את הנער לאחר חצי שנה וגם את ההורמונים הרלבנטיים באותו זמן שחוזרים על צילום כף היד

כבר עניתי

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים