התבגרות מינית מוקדמת

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

26/03/2024 | 10:28 | מאת: עינת

הבת שלי בת 7.8 התחלנו בדיקות להתבגרות מוקדמת אחרי הנצת שידיים ושיעור ערווה, צילום כף יד תואם גיל 10. גובה 125 משקל 27.6 מחכים לעוד בדיקות( טסט LHRH, אולטרסאונד) לפני החלטה עם להתחיל זריקות. האם יש סיבה בכלל לחכות או שזה ברור שצריך להתחיל בעיקר בשביל לעקב מחזור? האם לזריקות יש השפעה על הגובה? האם יש תופעות לוואי? בבדיקת דם FREE ANDROGEN INDEX תוצאה 0.93%, מה זה אומר? האם תקין? לפי הערכת גדילה של אנדוקרינולוג תחזית גובה היתה 1.50, האם יש סיכוי לקבל הורמון גדילה? (שני ההורים נמוכים) הערכה נשמעת הגיונית, עד איזה גיל מקסימלי אפשר להתחיל טיפול בהורמון גדילה? תודה

להחליט על טיפול מתאים קודם כל יש להשלים בדיקות. התבגרות מוקדמת מוגדרת עקב צמיחת שדיים לפני גיל 8 שנים. שעור לפני גיל 8 יכולה להיות בגלל הפרשת יתר מבלוטת יותרת הכיליה. אינני יודע אם בדקו זאת.אם אין כל התשובות הנדרשות לא סביר לתת חוות דעת. כשיגמרו כל הבדיקות ניתן יהיה לדון עליהן. הדקאפפטיל מטרתו לעכב הופעת מחזור. לשפר גובה סופי הוא פחות יעיל. השאלות על הורמון גדילה מוקדמות מידי ובלי מספיק נתונים, לא סביר לתת תשובה

26/03/2024 | 12:47 | מאת: עינת

תודה עשו בדיקת דם מקיפות, איך קוראים לבדיקת דם ליותרת הכליה? שאוכל לאתר בדף התשובות, חיפשתי בשם ACTH, לא מצאתי. מאיזה גיל כדאי לשקול הורמון גדילה? אילו נתונים צריך?

כבר עניתי לכם ואתם שואלים שאלה זו שוב רק לאחר קבלת התשובות שנתבקשתם לעשות ורק אם אראה את כל הבדיקות שנעשו ורק אם אראה את כל נתוני הגדילה: תאריך מדידה משקל וגובה ניתן יהיה לענות על כל השאלות. לדעתי עליכם לפנות עם כל הנתונים הנזכרים לאנדוקרינולוג ילדים נוסף לחוות דעת שניה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים