הפסקת גנוטרופין למשך יומיים בגלל טיול שנתי

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

25/03/2024 | 16:43 | מאת: יואב

שלום רב, בתי (10) מטופלת בגנוטרופין (1.2 מ"ג), לא בגלל מחסור בהורמון גדילה, אלא כדי להוסיף לה גובה (זריקה כל ערב לפני השנה). בעוד שבוע היא יוצאת עם הכיתה לטיול שנתי. האם כדאי לתת לה זריקה בבוקר הטיול, או פשוט לוותר פעם אחת על התרופה? תודה מראש.

למטופלים שלי אני נוהג להרשות להם פעם בשנה לצאת לשבוע חופש ללא זריקות אם יוצאים לסוף שבוע או טיול של יומיים לקבל את הזריקה בבוקר לפני היציאה לטיול וביום שחוזרים מהטיול בערב

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים