יחס פלג גוף עליון לתחתון

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

22/03/2024 | 06:30 | מאת: ריקי

שלום רב, ילד בן שנתיים, פעיל מאוד והלך בגיל מוקדם וכו׳ בסקירת המערכות בהריון נאמר כי הFl קצר ב10-12 יום בממוצע, לא בוצע מי שפיר. הילד כעת נמוך באחוזון לערך 6, הוא בגובה של 82.5 סמ כעת, ובמוטת ידיים הוא עומד על 78 סמ. ז״א קצר יותר. מה ההית ממליץ? יש מקום לדאגה חלילה של תסמונת גנטית או חלילה בעצה בעיה? האם זה בטווח הנורמה ? ומה הנורמה ביחס פלג עליון למוטות ידיים? תודה מראש על התשובה .

1) הכי חשוב לבדוק האם הילד\ה גדלים על אחוזון קבוע 2) שני בחשיבות- על איזה אחוזון גדלים ואם הגדילה קבועה 3) מפחיתים ממוטת הידים את הגובה ומקבלים בגיל שנתיים 1.23- ס"מ גבול הנורמה של חישוב ממוצע זה הוא +\- 2.46 ס"מ הערות: א) חישובים ממדידות בעובר אינם מדוייקים ב) החישובים תלויים מאד בניסיון ובמומחיות של המודד ג) רק בין גיל שנתיים לשלוש שנים מתייצב קו הגדילה ויותר קל להסיק מסקנות ד) בעולם לא מתייחסים ביחס פלג עליון למוטת ידיים אלא יחס בין פלג גוף עליון לתחתון ולמוטת ידיים לגובה ה) במקום שלמדתי בארהב,ף רק הרופא המומחה בודק אישית יחסים אלה, במקרים שיש צורך ו) לדבר על תסמונת גנטית בקשר לכך , אם הממדים חריגים, כדאי לדבר עם גנטיקאי

23/03/2024 | 09:25 | מאת: ריקי

תגובה רבה על התגובה. אז בעצם לפי המדידה של הגובה מול מוטות הידיים. הילד 82 סמ גובה ומוטות היידים הם 78 סמ. 1- ז״א יש פער של -4 שזה חריג מהנורמה ? כי זה יותר מ-2.46 כפי שרשמת. 2-דבר נוסף, איך עושים חישוב פלג גוף עליון לתחתון ? אשמח להסבר . ושעושים את החישוב מה הטווח הנורמה בגין פלג גוף עליון לתחתון?

1)סטייה מזערית 2) פלג גוף עליון הוא הגובה בישיבה, מפחיתים אותו מהגובה ומקבלים פלג גוף תחתון. כדאי שתתייעצו עם מרפאה לגנטיקה. הם המומחים לנושא לחשב לבד או עם מרפאה שאינה מומחית לנושא תגרום לביצוע בדיקות מיותרות

24/03/2024 | 19:11 | מאת: ריקי

בדקתי, הגובה בישיבה מהטוסיק ועד הראש הוא 48 ס״מ- פלג גוף עליון. הגובה בעמידה סהכ 83 סמ. ז״א פלג גוף תחתון 35 סמ ? האם זה תקין או לא ? מה הטווח התקין בגיל שנתיים?

אני לא סומך על מדידות לא מקצועיות. כתבתי לך לפנות למחלקה לגנטיקה לבדיקה מטרת האתר היא להסביר ולא לתת אבחנה לפי נתוני הורים זה מסוכן לילד ולי

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים