בן שנה בדיוק אחוסון נמוך מאוד

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

15/03/2024 | 06:10 | מאת: הילה

שלום רב אני אמא מודאגת ממש הבן שלי בן שנה בדיוק. ירד באחוזונים ממש גובה מ 50 לאחוזון 3 ומשקל מאחוזון 70 לאחוזון 20. יש הרבה רקע וכבר היינו אצל רופאים אפרט הכל נולד עם רעד בילתי מוסבר סוכר תקין אלקטרוליטים היה תקין בתינוקיה הוגדר כג'יטרי וחלף בגיל 7 חודשים בערך. הקף ראש נולד באחוזון 86 ועלה ל 99 נעשה סונר מוח ישנו הידרוצפלוס חיצוני שהוגדר כשפיר ניוכירורג אמר שעד גיל שנתיים ייספג ושההקף ראש יתאזן. בנוסף בעיות שינה קשות מאוד לא מצליח לחבר מחזורי שינה לא ישן טוב קם כל בוקר ב 4 ו20 בבוקר. א.א.ג אמר שאין לן שקד שלישי ניורולוג רשם שלא מתרשם כרגע מבעיה ניורולוגית ושהבדיקה תואמת גיל ולחזור בעוד חצי שנה. קרדיואולוג אמר שישנו חיספוס קל בחדר שמאל ולחזור בעוד שנה שהוא מקווה שזה יסתדר שאר הבדיקה תקינה ילד לא רגוע בכלל. סקר ילודים-תקין מי שפיר לא בוצעו כי בהריון היה הכל תקין יחסית הרופאה אמרה שמתחילים ברור והוציאה כמה הפניות בינהם אנדרוקרינולוג אבל התורים לעוד 3 חודשים אפשר לדעת בנתיים אילו בדיקות דם לבצע? אמרה לי גם משהו הורומנלי נבדוק אפשר בבקשה פירוט של בדיקות דם שאפשר לבצע בנתיים לפי המידע שמסרתי תודה רבה

1) יש לפנות לדיאטנית כדי לברר האם ירידה באחוזון המשקל והגובה היא בגלל ליקוי תזונתי או מחלת צליאק 2) הניסיון ש/לי א6ומר שאם יתנו לך רשימת בדיקות תפני לקבל הסבר עליהן מרופא באינטרנט 3) אינני מפנה ילד לבדיקות אם כלן מיני תלונות ובעיות לפני שבדקתי אותו

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים