מעקבי ארומטז כטיפול יחידי

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

12/03/2024 | 17:50 | מאת: תמי

שלום, אשמח לשמוע את חוות דעתך לגבי הבן שלי בן 14 וארבע חודשים אחוזון 1. האם מעקבי ארומטז לא יועילו ללא שילוב של הורמון גדילה? אנחנו גרים בחו״ל ואין אפשרות לקבל פה הורמון לקומה נמוכה אידיופטית. האופציה היחידה כאן זה מעקבי ארומטז. התייעצתי עם אנדוקרינולוג בארץ והוא אמר שזה יותר יזיק מאשר יועיל ולא המליץ בכלל על מעקבי ארומטז. (בשום פנים ואופן) אשמח לדעת מנסיונך אם גם אתה חושב כך. האם לא תהיה תועלת באנסטרזול בלבד? תודה רבה!!

בעולם מעל 10 שנים יש מאמרים המראים עיכוב גיל עצמות ועזרה בגדילה בטיפול בארומטז. בגיל 14 ובאחוזון 1. טיפול באנסטראזול כטיפול בודד יכול להועיל במעט אבל יחד עם הורמון גדילה התועלת יכולה להיות גדולה יותר

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים