הורומון גדילה ראסל סילבר

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

07/03/2024 | 14:59 | מאת: חגית

שלום לך פרופ צדיק היקר אבקש לברר יש לי ילד בן 5 מאובחן עם ראסל סילבר משקל 10 ק ג גובה 94 BMI 12 ומשהו IGF1 -114 הוא סובל מהיפוגליקמיה בזמני מחלה, צום, או אחרי שינוי בתזונה דרך GJ שאלתי. הוא מטופל בהורמון גדילה 0.6 ליום הייתי בארה ב ושם אמרו לי אנדוקרינולוגים שהוא כלל לא מקבל את המינון הנכון הוא אמור לקבל 0.9 מה לדעתך נכון?

בארהב נותנים מינון יותר גבוה במצב זה 0.068 מג\קג ליום. בארץ נותנים בסביבות 0.035 מגר לקג ליום .באירופה יש מקומות הנותנים 0.022 מגר\קג ליום יש לציין שחלק מהילדים עם תסמונת זו גדלים פחות טוב מילדים ללא התסמונת. המינון שאני בוחר לילד הוא לפי מידת התגובה לטיפול ובמינון בו ה IGF נשאר בתחום הנורמה.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים