צילום כף יד -ילד נמוך

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

06/03/2024 | 08:50 | מאת: רננה

שלום, הילד בן 12.6, נמוך ממש. בצילום כף היד התשובה היא: "גיל עצמות יכול להתאים בערך ל 12 שנים ו 6 חודשים סטיית תקן 11.1 חודשים" האם זה אומר שיש לו עוד לגבוה יחסית לגילו או הפוך? לא הבנתי את התשובה. תודה

1) "ממש נמוך" זה לא מידע לרופא 2) משנה אם הוא גדל על אחוזון קבוע או יורד באחוזון 3) את הצילום צריך לקרוא אנדוקרינולוג ילדים, רק אז אני סומך על תשובת גיל העצמות. אם הנער גדל באופן עקבי על אןותו אחוזון והבדיקות הראו שאין כל בעיה נוספת והעליה במשל מקבילה לעליה באחוזון הגובה, בגיל עצמות 12 שנים ו 6 חודשים הנער מגיע ל 82.8% מהגוב ה הסופי

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים