התבגרות מוקדמת ילד בן 10 וחצי

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

01/03/2024 | 12:21 | מאת: ללי

שלום וברכה הבן שלי בן 10 וחצי עוד מעט 11 יש לו שפם וגן התחיל לו שערות באזור המין רציתי לשאול מה יכול להיות תוצאות בדיקות דם יצאו TESTOSTERONE- TOTAL תוצאה 7.00 nmol/L אסטרודיל יצא 95 האם כדאי לעצור בזריקות את ההתבגרות מה ההשפעות לכאן או לכאן אם אני עוצרת מה יכול לגרוע? ואם לא מה יכול לגרוע אשמח לתשובה תודה רבה

את מערבבת בין שתי תופעות שאין קשל ביניהן. 1) הופעת שעור מקורה בבלוטת יותרת הכיליה המפרישה הורמונים בעלי גוון זכרי הגורמים לשעור מיני. אין לה קשר להתבגרות. גיל הופעת הנורמה של השעור המיני היא בין גיל 9 ל 13.5. לכן הופעת השעור המיני הופיע בגיל מתאים. לתרופות לעיכוב ההתבגרות אין כל השפעה על הופעת השעור המיני 2) התבגרות בבן פירושה הגדלת האשכים, אין לה קשר לשעור. כאשר האשכים גדלו והגיעו לנפח של 6 מיליליטר, סימן שהחלה ההתבגרות. הגיל הנורמלי להתחלת ההתבגרות בבן היא בין גיל 9 לגיל 13.5. הבדיקות שעשיתם הם מיותרות ואינןמראות על כל בעיה שהיא

02/03/2024 | 20:13 | מאת: ללי

זה לא אומר שהילד יסיים את גיל הגדילה לפני הזמן הוא עכשיו 1.36

הסברתי לך ששעןר אינו תחילת ההתבגרות. תחילת ההתבגרות היא הגדלת האשכים. לא נתת לי שום מידע על התחלת ההתהבגרות שלו. אין לך הכשרה לבדוק התבגרות, על כן עליך לפנות לרופא שכן יודע לבדוק מתחילת ההתבגרות עד סופה בן מוסיף בממוצע 28 ס"מ לגובה. בבנים הכי מהירים עוברים 20 חודשים מתחילת ההתבגרות עד סופהבנים גדלים באופן יעיל עד גיל עצמות 16. מכיוון שלא נתת לי שום מידע ענינילגבי הבן, אינני יכול להוסיף לך מידע מעבר לכך

03/03/2024 | 11:11 | מאת: לי

הייתי אצל אנדרקנולוג שבדק אותו ואמר שהוא בהתבגרות מוקדמת בשנה וחצי יותר בערך גיל העצמות תואם לגיל שלו מותאם לגיל 10 והוא בן 10ו8 חודשים השאלה שלי אם יש התבגרות מוקדמת הוא יסיים גם את הגובה לפני ?? האם כדאי לתת זריקות לעצור את קצב ההתבגרות?? כתבת שבן מוסיף 28 סמ זה אומר שיהיה רק 1.64??

03/03/2024 | 11:11 | מאת: לי

הייתי אצל אנדרקנולוג שבדק אותו ואמר שהוא בהתבגרות מוקדמת בשנה וחצי יותר בערך גיל העצמות תואם לגיל שלו מותאם לגיל 10 והוא בן 10ו8 חודשים השאלה שלי אם יש התבגרות מוקדמת הוא יסיים גם את הגובה לפני ?? האם כדאי לתת זריקות לעצור את קצב ההתבגרות?? כתבת שבן מוסיף 28 סמ זה אומר שיהיה רק 1.64??

לא בדקתי אותו ואין לי שום נתונים עליו התבגרות מוקדמצתץ היא התבגרות שמתחילה לפני גיל 9 ואין לי שום נתון עליו המראה התבגרות מוקדמת. ואם אין הוכחה להתבגות מוקדמת לא מעכבים אותה בגיל זה עיכוב ה תבגרות אינה מוסיפה לגובה הסופי

הרופא שבדק אותו צריך לחשב גובה סופי לי אין מספיק נתונים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים