קימה באמצע הלילה לשתות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

24/02/2024 | 12:33 | מאת: יואב חברוני

שלום, אני בן 14 וכמעט כל יום אני קם לשתות באמצע הלילה כוס מים וחוזר לישון. לפני כחודשיים וחצי הייתי אצל אנדוקרינולוגית ששאלה אם אני קם באמצע הלילה לשתות. בפגישה אמרתי לה שלא, מכיוון שלא קמת לישון. בחודש האחרון התחלתי לקום באמצע הלילה ולשתות, האם זה אומר משהו? לפי המידע שהיה לי באינטרנט אמרו לי משהו שקשור לסוכרת נעורים.... האם זה נכון? תודה,יואב.

1) בחשד לסוכרת , יורדים במשקל ונותניםהרבה שתן ביום ובלילה. פונים לרופא הימשפחה והוא שולח אותך לבדיקת סוכר בצום בדם ואם הסוכר גבוה זו סוכרת. 2) אפשרות אחרת היא אם אתה שותה הרבה בערב וזה גורם להתעורר בלילה לתת שתן 3) כאשר יש חוסר בהורמון ADH הוא שומר על המים בגוף. . שותים הרבה מאד מים (מספר ליטרים) ביום ובלילה ונותנים הרבה שתן ביום ובלילה. בהעדר ההורמון לא מצליחים לשמור את הנוזלים ונותנים הרבה שן ביום ובלילה ובעקבות כך שותים הרבה לבדוק זאת בודקים את כושר ריכוז השתן יש סיבות נוספות. במקום לבדוק באינטרנט פנה לרופא משפחה לבדיקה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים