זריקות דקפפטיל וגובה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

23/02/2024 | 14:14 | מאת: סמדר

שלום, במידה שיש אבחנה של התבגרות מינית מוקדמת, לפי כל תוצאות הבדיקות הנדרשות בגיל 8.8, האם מתן טיפול בזריקות יסייע גם מבחינת הגובה או שבשלב הזה לגובה זה כבר לא יעזור, אלא רק לעצירת הגעת הווסת מוקדם? תודה!

יש עוד כלל והוא הכי חשוב שלא הזכרת אותו הילדה בגיל 9-9.5 יכולה בגלל ההתקדמות ההתבגרות להראות כמו בת 16 וזו צרה מבחינות רבות שתצטערי עליה שנים רבות

23/02/2024 | 15:29 | מאת: סמדר

מסכימה. תודה על ההתייחסות. אנחנו לא שם מבחינה אבחנתית, זה לא ששאלתי על רקע אבחנה שנקבעה כבר..אלא כמחשבה קדימה.

23/02/2024 | 15:41 | מאת: סמדר

ולעניין הגובה, האם אכן יכול לעזור גם בגיל 9 לתת זריקות כדי לא לעצור את הגובה או שבגיל הזה לגובה זה כבר לא יעזור?

הדקאפפטיל עוזר אם ההתבגרות החלה בגיל 7.5 או קודם

26/02/2024 | 06:31 | מאת: סמדר

תודה רבה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים