הורמון גדילה וגיל עצמות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

22/02/2024 | 12:39 | מאת: אלינה

שלום. בני בן 15 מקבל הורמון גדילה. בצילום כף יד האחרון אובחן שגיל העצמות הוא 16.5. יש ךו מקום לגדול? להמשיך או להפביק עם ההורמון גדילה? תודה

יש שני כללים להפסקת הטיפול בהורמון גדילה: .1) הכי חשוב, קצב גדילה פחות מ 2 ס"מ לשנה 2) גיל עצמות 16 שנים ומעלה יש כללים נוספים המיוחדים למטופלים מסויימים אני אינני נותן הוראות לשינוי תרופה, התחלת תרופה, סיום תרופה למי שאינו בטיפולי. עליכם לפנות לאנדוקרינולוג המטפל בכם הוא מכיר את כל התנאים של המטופל ועל סמך ההכרות הוא מחליט.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים