תסמונת טרנר, השפעות ארוכות טווח

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

25/12/2023 | 23:03 | מאת: פרעה

האם יש ברפואה מונח, שתוחלת החיים לבעלי תסמונת טרנר היא 70 [בגלל בעיות בלב וכו']. למה אני שואל, כי יש לי הצעת נישואין עם בחורה שסובלת מהתסמונת הזו. ואני מתעניין ולומד את החומר.

אי אפשר לקבוע גיל. תלוי בתנאי החיים באותה אוכלוסיה ובאיכות הטיפול הרפואי. תלוי גם במחלות נילוות השכיחות באוכלוסיה. למשל אם יש סוכרת או מחלות נלוות אחרות והטיפול בהן. באופן כללי תוחלת החיים קצרה ב 13 שנה לפי מאמר אחד . אבל אם המערכת הרפואית מעולה באותו מקום ושומרים על הכללים המצב יכול להיות שונה. סיכום נמידע על התסמונת מופיע במאמר: CLINICAL PRACTICE GUIDELINE Care of Girls and Women with Turner Syndrome: A Guideline of the Turner Syndrome Study Group

27/12/2023 | 00:02 | מאת: פרעה

האם יש גיל שאם המחלה היתה בצורה קלה יחסית עד אז, אפשר לקבוע שבכזה מצב היא תישאר, או שזה עשוי להשתנות ולהחמיר בכל זמן?

כאשר זו אבחנה גנטית מוכחת האבחנה אינה משתנית והתופעות של התסמונת אינן משתנות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים