אולי התבגרות מוקדמת

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

19/12/2023 | 22:05 | מאת: אלונה

לבת שלי בת ה6.8 היה חשד להנצת שדיים. בא"ס שד בשאלה של נוכחות רקמת שד נכתב birads1 גיל עצמות מתאים לגיל 7.4 בדיקות הורמונליות תקינות. איך ממשיכים מפה?

מה זה בא"ס? "בדיקות הורמונליות תקינות" אינו מידע לרופא אילו בדיקות ומה הערכים של הבדיקות. אם הוא אינו משוכנע שיש הגדלת שדיים- מעקב בלבד אם נראה לו שיש התחלה עליו להחליט אם לבצע LHRH טסט שיראה בברור אם יש תגובה כמו התבגרות. מסתכלים גם על גרף המשקל והגובה בהתבגרות יכולה להופיע עליה באחוזון הגובה לעיתים עודף משקל מחשיד , בגלל הצטברות שומן בחזה, להתבגרות אנדוקרינולוג ילדים צריך לבדוק אותה ולהחליט

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים