איבר מין קטן אצל פעוט בן שנתיים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

19/12/2023 | 12:48 | מאת: חן

פרופסור צדיק צבי שלום, בן שנתיים, התפתחות תקינה הפין נראה חבוי ולכן האחות בטיפת חלב אמרה לי שזה צריך להסתדר בגיל שנתיים. כעת הוא בן שנתיים ועדיין הפין חבוי ולא נראה היינו אצל אנדוקרינולוגית מדדה את איבר מינו אורך במתיחה 3 ס״מ, קוטר (לא במתיחה) 1.4 היא ציינה שזה הרבה ממש מתחת לנורמה אך אין מה לעשות כרגע. יש להמתין לגיל 11. אשמח לדעת מה המלצתך

אבר מין קטן מאד (מוגדר כמיקרופניס) אורכו במתיחה 2 ס"מ. זו הסכמה בינלאומית. כאשר יש מיקרופניס הטיפול נעשה, אם צריך, בשנה הראשונה לחיים ופחות בשנה השנייה. בגיל 11 ספק רב אם טיפול יתן יתרון על הגדילה הטבעית בעת ההתבגרות. לאחר גיל שנתיים, לפני שיש התבגרות הגדילה מינימלית כ 2 מילימטר בשנה . בזמן ההתבגרות עולה יצור ההורמון הגברי וגורם לעיקר הגדילה של אבר המין

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים