בדיקת TSH תקינה עם ערכי T3 ו T4 נמוכים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

15/12/2023 | 08:59 | מאת: עמית

ביתי בת ה 14.5 טרם קיבלה מחזור ויש עצירה בגביהה (ירידה באחוזון הגובה יח,ית לשנים עברו). TSH תקין בשלוש בדיקות דם - 2.2 T4 נמוך 4.7 באותן בדיקות T3 נמוך 3.1 אין שום סימפטום אחר. מה הבדיקות מלמדות?

אם FT4 נמוך למרות שTSH בנורמה תיתכן תת פעילות של בלוטת התריס ממקור בלוטת ההיפופיזה. יש לפנות לאנדוקרינולוג להמשך ברור . יש להגיע גם עם צילום כף יד לגיל העצמות וגם עם כל נתוני הגדילה מעברה: תאריך מדידה, משקל, גובה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים