הבדלי גובה בין אחים כשהקטנה גבוהה מהגדול

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

15/12/2023 | 04:56 | מאת: נתן

שלום אדוני הרופא! אני בחור בן 17 ואחותי הקטנה שהיא רק בת 14 היא הרבה יותר גבוהה ממני והיא גם הרבה יותר חזקה ממני פיזית במכות היא מנצחת אותי תמיד היא פשוט שולטת עלי כאילו אני הבן שלה כששתינו לבד בבית היא לובשת נעלי עקב ונעמדת לידי ומשווה בינינו בגובה והיא אוהבת להזמין חברות הביתה ולהגיד להם שאני האח הקטן שלה פעם אחת היא אמרה לי להביא לה משהו ולא רציתי אז היא התחילה להרביץ לי ניסיתי להחזיר לה אז היא פשוט פירקה אותי מכות ואז היא תפסה אותי ושמה את הראש שלי בין הרגלים שלה והתחילה לשחק בטלפון שלה כך במשך חצי שעה כשאין לי אפשרות להתנגד ותבין היא אחותי הקטנה אני זוכר בצילומי אירוע משפחתי אחרון שהיה, איזה פדיחות היו לי, הדוד שלי הסתכל עלינו ושאל אם אני הגדול ואז הוא נשפך מצחוק ואמר לנו לעמוד גב אל גב כשהיא עם עקבים והגעתי בקושי לגובה הכתפים שלה וקרא לכל המשפחה וכולם צחקו על זה וצילמו אותנו מכל הכיוונים. ואני שואל אחרי כל ההיסטוריה הזאת אם יש אפשרות שאני אגבה עוד בגיל הזה כי זה ממש קריטי.

מבצעים צילום כף יד לגיל עצמות. אם גיל העצמות הוא 16 ומעלה אין שום טיפול שאפשר לתת

16/12/2023 | 19:19 | מאת: נתן

אבל זה הגיוני שאחות יותר גבוהה מהאח הגדול שלה האם אתה מכיר כזה דבר?

מדובר על עובדות לא שייך להגיון אני מכיר מקרים כאלה בבנים וגם בבנות בבנים הגדלים פחות מהפונציאל המשפחתי אני בודק את ההתבגרות את גיל העצמות ואת גרף המשקל והגובה .בבנות הגדלות יותר מהצפוי אני בודק את גרף המשקל והגובה, את גיל העצמות ולפי הצורך אני מבצע בדיקות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים