רמות TSH בתינוק בן שנה וחודש

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

08/12/2023 | 16:12 | מאת: רשף

שלום רב. הבן שלי (בן שנה וחודש) עם משקל נמוך (מתחת אחוזון 3%) אבל עולה באחוזון שלו. מעבר למשקל, כל ההתפתחות שלו תקינה לחלוטין. הוא יותר בעייתי מבחינת אוכל (לא אוכל הרבה) אבל מוציא המון אנרגיה ואולי לכן המשקל הוא נמוך. בלידה הוא עבר סקר והתגלה כי היה לו רמות TSH גבוהות והוא התבקש לעבור בדיקה חוזרת שיצאה תקינה. לאחר כשנה, הרופאה החליטה לשלוח אותו בכל מקרה לאנדוקרינולוגית (ליתר ביטחון) ולבצע בדיקת דם. בבדיקת הדם שלו, הכל יצא יחסית תקין אך רמת ה-TSH שלו יצאה טיפה גבוה. אלו הרמות TSH ו-T4 שיצאו לו בבדיקה. אציין רק שהוא היה בצום של 8 שעות לפני הבדיקה. TSH: 7.59 miU/L T4-FREE: 14.9 pmol/L כמו כן, יצאו לו הערכים התקינים הבאים בבדיקת הדם: IGF-BINDING.PROT.3: 2110 ng/ml IGF-1: 21.6 ng/ml כמו כן, הוא ביצע צילום כף יד להערכת גיל העצמות יצא לו גיל 8 חודשים (כאשר בפועל הוא היה בן 12 חודשים). אשמח להבין מה אומרות התוצאות של TSH טיפה גבוה ו-T4-FREE ברמת הנורמה והאם מומלץ לבקש בדיקות נוספות. ראינו כי תוצאות אלו יכולות להעיד על תת תריסיות קלה, אך הוא לא מפגין תסמינים אחרים שרשומים לתת תריסיות קלה. בתודה מראש, רשף

במידע שאתה נותן אי דיוקים רבים הוא אינו מתאים להגשה לרופא. 1) יש לפנות לאנדוקרינוטלוג ילדים עם כל נתוני המשקל והאורך במדוייק: תאריך מדוייק, משקל, אורך, מהלידה עד היום. 2) " בעיתי מבחינת אוכל " ממש מידע לא רציני- רושמים במדוייק כל מה שהוא אוכל ושותה במשך 3 ימים ופונים עם הרישום לדיאטנית. בעזרת תוכנת תזונה של משרד הבריאות היא יכולה לחשב חוסרים בתזונתו. 3) " בלידה הוא עבר סקר והתגלה כי היה לו רמות TSH גבוהות והוא התבקש לעבור בדיקה חוזרת שיצאה תקינה." מה היו הערכים במדידות אלה 4) אין צורך בצום ולא משנה אם היה בצום או לא בבדיקות בלוטת התריס 5) גיל העצמות ממש מתאים לגילו ואין בעיה. 6) " תת פעילות קלה" מושג לא סביר 7) "הוא לא מפגין תסמינים אחרים שרשומים לתת תריסיות קלה". בתת פעילות של בלוטת התריס יתכן שלא תמצא סימנים כמו שכתוב בספרים זה לא מעיד או שולל בעיה 6) יש לחזור על בדית דם ל TSH FT4 anti thyroid peroxidase

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים