פענוח בדיקות בעקבות מעקב גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

03/12/2023 | 17:24 | מאת: עטרת

שלום הבן שלי בן 14 ממש נמוך במעקב גדילה שוקל 34 גובה 144 צילום כף יד מתאים לגיל 12 גובה אמא 156 גובה אבא 176 טסטוסטרון 41.56 Fsh 0.16 האם תקין ? על מה מעיד?

נתונים לא מספיקים כדי לענות 1) כשנותנים תשובות יש לתת את היחידות אם התשובה למשל 5 דזה 5 גרם או 5 קילוגרם. לכן טסטוסטרון 41.56 בלי יחידות, אין לה ערך 2) התת אתצ תשובת FSH ולא נתת תשובת LH 3) נקודת גובה אחת לא מספיקה צריכים גם נקודה מלפני 5 חודשים או יותר. כדי לדעת אם הגדילה יותר מהרגיל או פחות מהרגיל

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים