בדיקות דם ושתן...........

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

16/11/2023 | 03:39 | מאת: קדי

היי, 1. מכיוון שיש לילד שלי תור אצל רופא המשפחה שהוא רופא כללי ואינו מתמחה ספצפית במקרים בתחום האנדוקרינולוגיה אז לפני שאנחנו הולכים לרופא מומחה בתחום שנוכל להגיע עליו עם התוצאות , אני אשמח לשמוע את חוות דעתך במקרים בהם יש חשד לבעיות עם הקורטיזול ורוצים לבדוק את תפקוד הקורטיזול בגוף, מהן הבדיקות הראשוניות המומלצות? לפי מה שקראתי במגוון מקומות, נראה שכדאי בתור התחלה לעשות 3 בדיקות: בדיקת דם ACTH (רמת ההורמון האדרנוקורטיקוטרופי) , בדיקת דם של קורטיזול (למרות שיש עליות וירידות במהלך היום) , בדיקת שתן 24 שעות של רמת קורטיזול (OH-CORTICOSTEROID 17). האם אכן לדעתך אלה הבדיקות הראשוניות המומלצות לבדיקת רמת הקורטיזול בגוף כדי לדעת אם בכלל קיימת בעיה עם הקורטיזול או שיש בדיקות אחרות שאתה ממליץ במקום/בנוסף? 2. הקורטיזול מופרש בגוף במהלך כל היום אז לגבי בדיקת שתן היא של 24 שעות אז אין בעיה. השאלה היא לגבי בדיקות דם של קורטיזול + ACTH . מה טווח השעות בבוקר בו מומלץ לעשות את הבדיקות האלה או שהשעה של הבדיקות האלה לא משנה אם זה ב8 או ב10? תודה רבה!

המידע שלך לחלוטין לא מדוייק ובחלקו לא נכון אינני נותן הפניה\המלצה לבדיקות לפני שאני יודע מה הבעיה\הסימנים המצדיקים ברור זה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים