הורמון גדילה לילד בן 6

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

06/11/2023 | 20:53 | מאת: אנונימי

שלום ותודה מראש, בן 6- תבחין הורמון גדילה תקין, ובדיקות דם תקינות. גיל עצמות צעיר בשנתיים, מתחת לאחוזון 3, סטיית תקן בגובה : -2.2, ובמשקל -3.17, נולד פג בשבוע 31, עקבי באחוזוני הגדילה. מה המלצתך? האם לתת כבר את ההורמון, או להמתין?

יעוץ כולל בחינת כל גרף המשקל ובגובה מהלידה עד היום השלמת בדיקות לעיתים גם הורמון גדילה בדיקת דם הכוללת תפקודי כבד כליות, צליאק ועוד לפני שמגיעים לאבחנה-אין סיבה לטפל. נא לפנות להשלמת הערכת המצב לאנדוקרינולוג ילדים

08/11/2023 | 22:49 | מאת: אנונימי

תודה על תגובתך, היינו ביעוץ ובמעקב אנדוקרינולוגי, כל הבדיקות שציינת הושלמו, כולל הורמון גדילה, הכל תקין ב"ה. בגרף נראה שגדל וגובה באופן יציב באחוזון שלו, מתחת לאחוזון 3. גיל עצמות קטן בשנתיים. האם לדעתך, נכון להתחיל כבר עכשיו טיפול בהורמון גדילה או לחכות....

אינני מחווה דעה על מישהוא שלא ראיתי במו עיני את כל הבדיקות. אולי יש בדיקות שאני נוהג לעשות ולא בצעו לו. מתחת אחוזון 3 זה לא מידע לרופא. האם זה אחוזון 2 או אחוזון 1.? אינני יודע מה תחזית הגובה הסופי שלו. אם את רוצה חוות דעת נוספת, אנדוקרינולוג נוסף צריך לבדוק את כל הנתונים ולא לנחש בלי לדעת בדיוק את כל הנתונים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים