טיפול בהורמון גדילה, אחוזון 5

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

06/11/2023 | 14:55 | מאת: מעין

הבן שלי בן 7 עם צפי גובה סופי של 1.65. אין צליאק או בעיה ידועה אחרת ואין חוסר בהורמון גדילה. נמצא במעקב כבר 3 שנים ושומר על אחוזון 5 פחות או יותר, צילום כף יד תואם גיל. אחותו מטופלת בהורמון גדילה וקפצה תוך שנה מאחוזון 3 לאחוזון 30. ברור לי שזה לא מצב מסכן חיים, אבל לגבר גובה של 1.65 הוא פגיעה מהותית מאוד באיכות החיים. דרך קופות החולים אנחנו נתקלים בחומות בצורות מאחר וקיימת תהום גדולה מאוד בין אחוזון 5 לאחוזון 3. אני מאוד רוצה להעניק לילד שלי את הטיפול בהורמון ומוכנה גם לפנות לאופציות שהן לא דרך קופות החולים על כל הכרוך בכך מבחינת עלויות. איך ניתן להעניק לילד טיפול? לאן ניתן לפנות?

ילד נמוך קומה שאין לו חוסר בהורמון גדילה ואין לו כל בעיה בריאותית הגורמת לקומה הנמוכה. מדינת ישראל מתנהגת לפי הכללים של רשות התרופות והמזון (FDA). מאשרים טיפול בהורמון גדילה אם: 1) גובהו הנוכחי לכל היותר אחוזון 3 2) תחזית הגובה הסופי היא מתחת ל 160 ס"מ זה כלל שכל קופות החולים וכל הביטוחים וכל האנדוקרינולוגים לילדים מקיימים. הן ברפואה הפרטית והן ברפואה הציבורית

10/12/2023 | 15:19 | מאת: אירה גו

מצטרפת לשאלה אז במקרה של ילד שהוא לא אחוזון 3 , אלא 7, 10 , או 11 שברור לכולם שהילד נמוך! ושלילד יש הרגשה לא טובה חברתית וסביבתית, איך אפשר לעזור לו במצב כזה של התקלות בחומה אל מול הבירוקרטיה הישראלית (או FDA)

מתן הורמון גדילה לילד שאין לו חסר בהורמון גדילה לא משנה אם זה דרך קופת חולים או פרטי או כל גורם אחר צריך לקבל אישור לטיפול מגורם רפואי (קופת חולים או רופא מחוזי של משרד הבריאות) האישור נותן רשות לרופא לחתום על מרשם. ללא אישור כזה הרופא עובר על החוק. אם תהיה איזושהיא בעיה שיכולה לצוץ אצל כל מטופל בהורמון גדילה, אם לא היה לרופא אישור תוגש נגדו תביעה פלילית על רשלנות רפואית. חישוב גובה סופי אפשרי רק מגיל 7 ומעלה בבן. תחום השגיאה הוא +\- 7 ס"מ. בילד כזה אינני מתחיל להלחם במערכת לפני גיל 8. אין לי שום מושג מה בדקו לילד ומה חיפשו

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים