צילום כף יד גדול מגיל כרונולוגי

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

02/11/2023 | 15:44 | מאת: מורו

בתי בת 8.5 עשתה צילום כף יד לאחד חשד להתבגרות מינית מוקדמת, צילום כף יד תואם גיל 11, האם אנחנו בשלב מאוחר מידי לעצירת ההתבגרות המינית, האם עלינו להלחץ? יש לי תור לאנדוקרינולוג חעוד חודש האם זה דחוף? מה זה אומר שגיל הצמיחה הוא גדול בשנתיים וחצי/שלוש? האם קבלת הווסת יכולה להגיע בכל יום?

יש לבצע בדיקות לפני שמתחילים לייעץיש לבדוק הורמונים של יותרת הכיליה שאם הם גבוהים הם מקדמים את גיל העצמות ההורמונים: 17 -הידרוקסי -פרוגסטרון ANDROSTENDIONE DHEAS

04/11/2023 | 21:05 | מאת: מורו

נעשו במקביל בדיקות דם ושתן שלפי רופא הנשפחה יצאו בטווח הנורמה, רק צילום כף היד מצביע על העמה בגדילה

לא נתתם שום מידע עניני. לכתוב לי שרופא כתב שהבדיקות בתחום הנורמה- זה לא מידע בשביל לתת חוות דעת "התבגרות מוקדמת היא צמיחת שדיים לפפני גיל 8. לא נתתם שום מידע על ההתבגרות. האם התחילה צמיחת שדיים? ומתי? אם אין צמיחת שדיים , אין מה לעכב לא נתתם שום מידע על בדיקות: הורמונים של ההתבגרות LH FSH ESTRADIOL אם אין הוכחה של התצבגרות לא בבדיקה הגופנית ולא בבדיקות המעבדה אולי זה בכלל לא התבגרות כראשר אין התבגרות ממש אלא קידום בגיל העצמות, אין סיבה לדבר על מחזור. אלא מחפשים בעיה בבלוטת יותרת הכיליה היכולה להפריש הורמונים המקדמים את גיל העצמות ואין לזה שום קשר למחזור. ההורמונים הם : 17-הידרוקסי-פרוגסטרון, androstendione, DHEAS

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים